Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković saopšila je danas da je muzičar Bora Đorđević izvršio diskriminaciju u kolumnama „Draga, ne budi peder“ i „Draga, ne budi peder 2“

POVERENICA za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković saopšila je danas da je muzičar Bora Đorđević izvršio diskriminaciju u kolumnama „Draga, ne budi peder“ i „Draga, ne budi peder 2“ koje su objavljene u jednom dnevnom listu u maju prošle godine.

– Đorđević je u kolumnama izneo ideje i stavove koji predstavljaju kršenje zabrane govora mržnje prema pripadnicima LGBT populacije, nazivajući ih pogrdnim nazivima „pederi“, „čmaroljubi“ i „buljolozi“. Izrazio je ideje i stavove koji su uznemirujući i ponižavajući i kojima se vređa dostojanstvo transrodnih osoba – navela je Jankovićeva.

Đorđević je, tvrdi ona, „vrlo tendenciozno“ poslao poruku da su homoseksualne osobe nastrane i da je prihvatljivo da ih drugi vređaju, uznemiravaju i ponižavaju. Takođe je organizatorima Parade ponosa preporučio da pozovu navijače, jer su oni „vrlo tolerantni prema različitima“, dodajući:

– Jedino iz dna duše mrzim i prezirem one bolesne idiote koji bi da ubace pederastiju u škole, koji bi da usvajaju decu. To nisu pederi, to si pederčine. Njih bih sve poslao u zemlje islama, gde je za njihovu bolest predviđena smrtna kazna. Budite sigurni da nisam homofob, samo sam normalan.

Izvor: Novosti ONLINE

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here