Osim promrzlih vozača i putnika, za sada nema informacija da li ima povređenih i žrtava.
Snežna mećava koja je zahvatila ceo Balkan nije zaobišla ni Makedoniju. Tamo vlada kolaps na putevima, a očajni vozači vape za pomoć.

Živi nećemo dočekati jutro. Sa malom decom smo. Gde se sve nismo javljali, u Auto-moto savez, policiju, Centar za upravljanje krizama, Makedonija put…, ali retko gde dižu slušalicu, a tamo gde se neko i javi, teši nas: “Ne brinite, biće sve u redu”. A, kada, pitaju se zavejani i promrzli ljudi, ali odgovora nema – kaže jedan od putnika.

haos na putevima makedonija
Foto: Facebook/Ѕид на сообраќајниот срам

Oni su u očaju zatražili pomoć i preko socijalnih mreža, a da bi nadležnima pokazali da je situacija zaista kritična, “okačili” su i fotografije snimljene mobilnim telefonima kako kolone vozila satima stoje zavejane na putevima.

Foto: Facebook/Ѕид на сообраќајниот срам

Foto: Facebook/Ѕид на сообраќајниот срам

Najkritičnija situacija je na deonicama Skoplje – Veles i obratno, Kavadarci – Negotino, Ohrid – Resen… Na klizavim, neočišćenim i snegom zavejanim putevima ima i prevrnutih vozila. Građani satima sede na hladnoći u isčekivanju pomoći.

Zabrinuti su za svoju i sudbinu svoje dece sa kojima su krenuli na put da bi sa najmilijima i rodbinom dočekali božićne praznike.

Vozačima koji su zaglavljeni na auto-putu Skoplje – Veles i obratno, iz Auto-moto saveza preporučuju da stanu kod zimskog punkta Pusta kula jer je situacija ista duž cele deonice auto-puta.

Zavejani vozači, međutim, kažu da se ne mogu pomeriti ni milimetar, a kamoli stići do tog punkta.

Osim promrzlih vozača i putnika, za sada nema informacija da li ima povređenih i žrtava.

Izvor: Telegraf

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here