Tri prodavnice Idee u Beogradu, koje su u vlasništvu hrvatskog biznismena Ivice Todorića, su zatvorene.

Prodavnice su zatvorene nakon informacija da je agencija Moody’s snizila je rejting koncerna Agrokor i njegovih obveznica sa ranga B2 na rang B3, i nakon što je Agrokoru otkazan zajam koji je zatražen od čak četiri banke.

Kako bismo saznali zbog čega su prodavnice Idee zatvorene poslali smo pitanja Merkatoru S u čijem je vlasništvu i lanac prodavnica IDEA u Srbiji. Pitali smo ih kada su prodavnice zatvorene, koji je razlog zatvaranja prodavnica, kada su takno prodavnice zatvorene, šta se desilo sa radnicima koji su radili u zatvorenim radnjama, kao i to da li je poslovanje Idee ugroženo u Srbiji.

Foto: srbija danas

Iz kompanije Merkator S dobili smo odgovor da je „usled integracija kompanija IDEA i Mercator-S, Komisija za zaštitu konkurencije je donela odluku o dezinvestiranju 19 maloprodajnih objekata“. Iz ove kompanije nisu našli za shodno da nam odgovore na pitanje šta se desilo sa radnicima koji su radili u Ideama koje su zatvorene, da li su oni možda otpušteni, ali su se u svom izlaganju pohvalili da njihova kompanija posluje uspešno. Pa tako umesto da saznamo da li ljudi koji su radilli i dalje imaju radno mesto i platu od koje žive, saznali smo kojih festivala je Idea bila sponzor.

Foto: srbija danas

„U Nišu smo ponosni sponzor Nisville Jazz Festivala, manifestacije PozitivNI, a tokom pet godina akcije „Mesec beba‟ u ovom gradu smo roditeljima novorođenih beba podelili više od 2.000 poklon paketa i više od 20 blizanačkih kolica“, navedeno je u mejlu koji nam je prosleđen iz kompanije Merkator S.

Nije jasno kakve ovaj odgovor ima veze sa radnicima koji su radili u zatvorenim Ideama i kako treba da glasni pitanje na koje bismo zaista dobili odgovor!

Izvor: Srbija Danas

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here