Građevinska direkcija Srbije je donela odluku da obustavi započetu izgradnju benzinske stanice na ulazu u naselje Stepa Stepanović u Beogradu nakon sinoćnog protesta stanara tog naselja.
– Direkcija je donela odluku da obustavi radove kako bi se u predstojećem periodu pronašlo rešenje koje će biti najbolje za sve strane. Direkcija ne želi sukob sa stanarima i veruje da će kroz razgovore u narednom periodu biti sagledane sve okolnosti kako bi se došlo do prihvatljivog rešenje ovog problema- navodi se u saopštenju.

Juče su počeli radovi na izgradnji benzinske stanice s pretakalištem za tečni naftni gas u tom naselju. Međutim, već danas su rupe zatrpane, sklonjeni su pomoćni objekti, a građevinske mašine i radnici su napustili naselje .
– Prezadovoljni smo što je blokada od sinoć urodila plodom, a ako se radovi nakon izvesnog vremena opet nastave mi ćemo opet uraditi isto. Ne damo Stepu i želimo da naša deca rastu u što lepšem okruženju- rekao je jedan od stanara za Blic.

Podsetimo, stanari naselja Stepa Stepanović sinoć su protestovali protiv izgradnje pumpe, optužujući državu za prevaru jer su državni zvaničnici u više navrata obećavali da do toga neće doći.

U saopštenju povodom najave gradnje pumpe oni su istakli da u projektnoj dokumentaciji za gradnju naselja Stepa Stepanović nije ni postojala benzinska stanica, već je ona „nametnuta stanarima tek nakon prodaje stanova“.

Udruženje stanara je podsetilo i na podršku bivšeg ministra građevine Velimira Ilića iz 2013. da se ovaj objekat ne gradi.

Izvor: Insajder.net, Blic

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here