Prepodnevni sastanci koji traju satima, a potom odgovori da je „kraj radnog vremena“, to su uglavnom izgovori koje javni funkcioneri u Nišu koriste da ne odgovore na novinarska pitanja o temama bitnim za građane. “Prebacivanje lopte” koriste kao beg od odgovornosti.
Niški političari i direktori javnih preduzeća, koji su dužni da građanima odgovore na značajna pitanja, sudeći po odgovorima koje njihovi saradnici daju novinarima, svakodnevno imaju sastanke koji traju po čitav dan. Veoma često odgovore samo SMS porukom „Sastanak“, nakon koje samo veoma retko usledi i poziv.

Kada se sastančenje završi idu svojim kućama, pa već od 14 sati počinju sa izgovorima da je kraj radnog vremena i da ne mogu da odgovore na novinarska pitanja, a sutradan nastavljaju po starom. Oni od kojih novinari Južnih vesti već neko vreme ne mogu da dobiju odgovore na brojna pitanja koja su značajna za građane su direktor niške Elektrodistribucije Boban Džunić, a od nedavno, otkako je postao načelnik Gradske uprave, retko se javlja i Ljubiša Janić. Zbog toga se i do informacija iz Sekretarijata, koji su u nadležnosti ove, sada jedinstvene Uprave, teško dolazi. Svi novinare upućuju na načelnika Janića, a njegov komentar je skoro neizvodljivo dobiti.
Ceo tekst pročitajte na portalu juznevesti.com

Autor: Južne vesti / Opozicionar

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here